Najlepsze pomysły na Wielkanoc to te proste przepisy, które mimo swej prostoty zachwycają smakiem. Nasze jajko faszerowane przyrządza się bardzo szybko, a lista składników jest bardzo prosta, za to smak… zachwyca!
10 jajek
2 średnie cebule
3 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku
Zakupy świąteczne w okazyjnej cenie można zrobić tutaj.
1. Jajka gotujemy na twardo.
2. Cebulę kroimy i bardzo drobno siekamy.
3. Jajka studzimy, obieramy, kroimy na pół.
Wypróbuj też inne pomysły na Wielkanoc: tradycyjny żurek.
4. Delikatnie przy pomocy łyżeczki, wydrążamy żółtka i odkładamy je do osobnej miseczki.
5. Do żółtek dodajemy cebulkę i majonez, w takiej ilości, by farsz nie był ani zbyt suchy, ani za rzadki. Solimy i pieprzymy do smaku.
6. Jajka delikatnie faszerujemy łyżeczką. Ozdabiamy świeżą zieleniną np. rzeżuchą.
Nasze jajka faszerowane są już gotowe, smacznego!
[…] Coś na ząb Jajka faszerowane przepis – pomysł na Wielkanoc […]