Strona Główna » Coś na ząb » Pasta z awokado na słodko-kwaśno – przepis

Pasta z awokado na słodko-kwaśno – przepis

Dziś pasta z awokado w kolejnej pysznej odsłonie, tym razem w wariancie na słodko – kwaśno. Chrupiące korniszony z octu, a także delikatne, czarne oliwki sprawią, iż prezentowana pasta z awokado idealnie komponuje się z serami wszelkiej maści.

Pasta z awokado na słodko – kwaśno składniki:

– 1 awokado

– 2-3 korniszony z octu

– ok. 50g czarnych oliwek

– ok. 40g cebulki perłowej marynowanej

– łyżka oleju lnianego

– sól, pieprz

– odrobina soku z cytryny

pasta z awokado

Pasta z awokado przepis:

1. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wydrążyć łyżką do miseczki, następnie ugnieść na jednolitą pastę.

pasta z awokado

2. Korniszony drobno posiekać, tak samo postąpić z oliwkami i cebulką perłową. Dodać do awokado i wymieszać. Posolić i obficie popieprzyć.

pasta z awokado

Dodać odrobinę soku z cytryny oraz olej lniany. Dobrze wymieszać. Nasza słodko – kwaśna pasta z awokado jest gotowa, smacznego! Podawać do kanapek z serami typu cheddar, brie lub masdamer. Dobrze komponuje się z dodatkiem kaparów.

pasta z awokado

Koniecznie zajrzyjcie też do tego przepisu na pastę z awokado z ziarnami.

 

Autor: Weronika Tomyślak

Autor: mamnatosposob
Tagi

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *