1. Piersi rozbić delikatnie przez folię na możliwie jak najcieńsze, podłużne płaty. Posolić i popieprzyć z obu stron.
2. Szpinak gotować z niewielką ilością wody przez ok. 10 minut, dodać drobno posiekany czosnek, 2 łyżki masła, popieprzyć i dość mocno posolić. Podsmażać w rondelku do całkowitego zredukowania wody.
3. Rozsmarować szpinak na środek rozbitej piersi, uważając by koniec fileta, na którym zakończymy zwijanie pozostawić nieposmarowany.
4. Mozarellę pociąć w cienkie plasterki, ułożyć na szpinaku.
5. Delikatnie, zwinąć filety, następnie zabezpieczyć wykałaczkami z obu stron, by się nie rozwijały. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, aż do zrumienienia z każdej strony. Następnie przykryć i pozostawić na małym ogniu na ok 7-10 minut, raz po raz przewracając.
Po usmażeniu można usunąć wykałaczki. Nasze roladki z piersi kurczaka z mozarellą i szpinakiem są gotowe. Smacznego!
Autor: Weronika Tomyślak
O mamusiu, ślinotoku dostałam. Lubię je, a tak dawno nie jadłam . Będą w najbliższych dnia u mnie na obiad 🙂
Wygląda super! W niedzielę przyjeżdża teściowa, już wiem czym zabłysnę 🙂
jejku po przepisie stwierdzam ze pysznie.nie robilam nigdy ze szpinakiem zawsze z natka ale to rewelacyjny pomysl na podanie szpinaku
Jej,23.30 a ja przez Was zgłodniałam!
Nie przepadałam nigdy za szpinakiem ale zdecydowanie muszę je kiedyś wypróbować 😀
Przepyszne a szpinak jak sie odpowiednio przyrządzi jest naprawde dobry:)
Dziś są u mnie na obiad 🙂