Strona Główna » Coś na ząb » Makaron z pesto bazyliowym

Makaron z pesto bazyliowym

Makaron z pesto bazyliowym to świetna propozycja na zdrowy i szybki obiad. Jego przyrządzenie nie zajmie nam więcej niż 15 minut, a efekt końcowy zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy! Sami spróbujcie!

Makaron z pesto bazyliowym składniki:

makaron spaghetti

1 papryczka chilli

pesto bazyliowe, możemy zakupić gotowe w słoiczku lub przyrządzić je samodzielnie

niewielki kawałek sera gorgonzola

pestki dyni

pieprz, opcjonalnie sól

ser tarty np. parmezan lub rubin

Spróbuj też: Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie maślanym

Makaron z pesto przepis:

1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, następnie odcedzamy. (Uwaga, makaronu nie polewamy wodą po ugotowaniu!)

2. Papryczkę myjemy, kroimy.

3. Gorący makaron mieszamy z pesto (ok. 2 łyżek, im więcej pesto tym bardziej intensywny smak makaronu), dodajemy papryczkę, pestki dyni. Gorgonzolę kruszymy, mieszamy z makaronem. Podajemy z tartym serem.

Nasz makaron z pesto jest już gotowy, smacznego!

makaron z pesto bazyliowym

 

 

 

Autor: mamnatosposob
Tagi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *