Dziś mamy kolejny pomysł na Halloween! Babeczki mózgi! Mimo kontrowersyjnego wyglądu, smakują wyśmienicie. Ozdobią nasze straszne przyjęcia, być może wywołają uśmiech na twarzach znajomych.
Do naszych babeczek najlepsze będą muffinki, które rosną z ładną górką, dzięki czemu będą naturalnie wypukłe. Polecamy przepis na babeczki czekoladowe – pyszne, wilgotne, mocno czekoladowe:
1-1,5 szklanki mąki pszennej
0,75 szklanki cukru
1 łyżeczka sody oczyszczonej
50 gram czekolady gorzkiej
1 szklanka mleka
2 czubate łyżki kakao
0,5 szklanki oleju
2 jajka
Ciasto z tego przepisu nada się również świetnie do przygotowania tortu – nie trzeba go nasączać bo jest super wilgotne i smaczne.Warto wypróbować!
Przygotowujemy sobie swój ulubiony krem, najlepszy będzie maślany bo długo utrzyma formę. U nas jest to krem z bitej śmietany z serkiem mascarpone – taki również się utrzyma ale pod warunkiem, że będzie odpowiednio gęsty. Farbujemy go barwnikiem na różowo.
Wow! Wygladaja super, a przepis wcale nie trudny.
Świetny przepis! Wasza strona jest boska, zawsze znajdę cos dla siebie !