2 wypatroszone pstrągi
cytryna
przyprawa do ryby lub sól, pieprz, pieprz cytrynowy
koperek
odrobina masła
olej do smażenia
Produkty spożywcze w okazyjnej cenie kupisz TUTAJ.
1. Pstrągi dokładnie myjemy, czyścimy jeśli jest jeszcze taka potrzeba, wydłubujemy oczy jeśli są. Obsuszamy na papierowych ręcznikach.
2. Pstrągi nacieramy przyprawami, zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz. Odstawiamy na min. pół h.
3. Na patelnię wlewam olej. Gdy olej będzie już rozgrzany, na patelnię wkładamy ryby. Smażymy najpierw z jednej, potem z drugiej strony na złoty kolor.
Spróbuj też: Pyszny makaron z łososiem
4. Nasz pstrąg jest już gotowy! Podawać z kawałeczkiem masła, plasterkiem cytryny i koperkiem, w towarzystwie młodych ziemniaczków i świeżej surówki. Mięso ryby przed jedzeniem możemy delikatnie skropić cytryną. Pstrąg smażony na patelni ma pyszną chrupiącą skórkę i delikatne mięso, o to idealny pomysł na obiad. Pycha!
Sprawdź najnowsze promocje w Lidlu.