Pstrąg z patelni - pomysł na obiad - Mam na to sposób
Strona Główna » Coś na ząb » Pstrąg z patelni – pomysł na obiad

Pstrąg z patelni – pomysł na obiad

Pstrąg z patelni jest wyjątkowo pyszny, a to dzięki aromatycznym przyprawom i chrupiącej, złocistej skórce. To świetny pomysł na obiad, bo przyrządza się go szybko i prosto, a smakuje wybornie!

Pstrąg z patelni – składniki:

2 wypatroszone pstrągi

cytryna

przyprawa do ryby lub sól, pieprz, pieprz cytrynowy

koperek

odrobina masła

olej do smażenia

Produkty spożywcze w okazyjnej cenie kupisz TUTAJ.

Pstrąg z patelni przepis:

1. Pstrągi dokładnie myjemy, czyścimy jeśli jest jeszcze taka potrzeba, wydłubujemy oczy jeśli są. Obsuszamy na papierowych ręcznikach.

2. Pstrągi nacieramy przyprawami, zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz. Odstawiamy na min. pół h.

pstrąg z patelni

3. Na patelnię wlewam olej. Gdy olej będzie już rozgrzany, na patelnię wkładamy ryby. Smażymy najpierw z jednej, potem z drugiej strony na złoty kolor.

Spróbuj też: Pyszny makaron z łososiem

4. Nasz pstrąg jest już gotowy! Podawać z kawałeczkiem masła, plasterkiem cytryny i koperkiem, w towarzystwie młodych ziemniaczków i świeżej surówki. Mięso ryby przed jedzeniem możemy delikatnie skropić cytryną. Pstrąg smażony na patelni ma pyszną chrupiącą skórkę i delikatne mięso, o to idealny pomysł na obiad. Pycha!

pstrąg z patelni

pstrąg z patelni

 

s3_viewer_big_Lidl-00

Sprawdź najnowsze promocje w Lidlu.

Autor: mamnatosposob
Tagi

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *