Produkty spożywcze w okazyjnej cenie kupisz TUTAJ
1. Warzywa myjemy, obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy wodą (ok 2 litrów) i gotujemy na niewielkim ogniu.
2. Dodajemy 4 liście laurowe, ziele angielskie 4-5 sztuk, 6 ziarenek pieprzu, 2 łyżeczki soli
3. Ryby myjemy, obsuszamy, sprawdzamy czy nie mają ości (filet z dorsza zazwyczaj jakieś posiada), kroimy w dość duże kawałeczki.
4. Rybę przyprawiamy słodką papryką, solą i majerankiem, odstawiamy na min. 15 minut.
5. Gdy bulion będzie gotowy, dodajemy rybę. Gotujemy ok. 25 minut ostrożnie, by ryba się nie rozgotowała.
Spróbuj też: Pyszny makaron z łososiem
6. Do zupy dodajemy koncentrat (ok. 5-6 łyżek, dla ładnego koloru). Zupę doprawiamy, dodajemy sól i pieprz, słodką paprykę. Jeśli chcemy by była pikantna dodajemy ostrą paprykę chilli. Jeśli jest taka potrzeba dodajemy jeszcze soli i pieprzu. Amatorzy intensywniejszych smaków mogą dodać vegetę lub kostkę bulionową.
Nasza zupa rybna z łososiem jest już gotowa! Smacznego!
Sprawdź najnowsze promocje w Lidlu