Spaghetti puttanesca przepis:
1. Cebulę obieramy i siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, wrzucamy pokrojoną cebulę i podsmażamy aż do zeszklenia.
2. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i filety anchois. Mieszamy, tak by ryba się rozdrobniła.
3. Papryczkę myjemy, kroimy, wrzucamy na patelnię. Oliwki kroimy, kapary odsączamy z zalewy, mieszamy z resztą składników na patelni.
4. Pomidory mieszamy z resztą składników, podsmażamy aż do odparowania wody.
5. Próbujemy sosu i doprawiamy do smaku, pieprzem ewentualnie solą, jeśli jest taka potrzeba.
6. Makaron gotujemy aldente. Ilość makaronu odpowiadającą dwóm porcjom wrzucamy do sosu, mieszamy.
Nasze spaghetti puttanesca jest gotowe, podajemy z natką pietruszki. Smacznego!
[…] Spróbuj też: Aromatyczny makaron puttanesca […]