Strona Główna » Coś na ząb » Szparagi w sosie maślanym z białym pieprzem

Szparagi w sosie maślanym z białym pieprzem

Pyszne szparagi w sosie maślanym z dodatkiem białego pieprzu to idealny pomysł na przystawkę lub samodzielne danie. Zielone szparagi z masłem komponują się idealnie, a przyrządza się je bardzo szybko i prosto, sami spróbujcie!

Zielone szparagi w sosie maślanym składniki:

  • pęczek zielonych szparagów
  • pół kostki masła
  • sól, biały pieprz

Zielone szparagi z masłem – przepis:

1. Szparagi myjemy, odcinamy końcówkę. Jeśli szparagi są grube, jest szansa, że będą łykowate, można więc delikatnie je obrać.

2. Na patelni rozpuszczamy masło.

3. Dodajemy szparagi, dusimy je na maśle, dopóki nie zmiękną.

4. Dodajemy biały pieprz i sól do smaku.

Spróbuj też: Pyszna Sałatka z tortellini i szynką

 

Nasze szparagi z masłem i białym pieprzem są już gotowe. Możemy podawać je jako samodzielne danie np. z dodatkiem świeżej bagietki, która wspaniale smakuje umoczona w maślanym sosie lub jako przystawkę z szparagów. Smacznego!

szparagi z masłem

 

 

Autor: mamnatosposob
Tagi

Komentarze (1)

  1. […] Spróbuj też: szparagi w sosie maślanym z białym pieprzem […]

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *