Strona Główna » Coś na ząb » Meksykańska zupa z nachosami

Meksykańska zupa z nachosami

Meksykańska zupa z nachosami to idealna propozycja na spotkanie ze znajomymi lub rodziną, ponieważ jest nie tylko pyszna, ale i bardzo sycąca. Świetnie sprawdzi się w chłodne dni, ponieważ mocno rozgrzewa. Prosty przepis na pyszny obiad!
meksykańska zupa

Meksykańska zupa składniki:

– puszka fasoli czerwonej

– puszka kukurydzy

– puszka pomidorów

– 1 opakowanie passaty (lub druga puszka pomidorów)

– 1 ostra papryczka

– 1,5 papryki czerwonej

– 4 ząbki czosnku

– 3 cebule

– 0,5 kg mielonej wołowiny

– sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, bazylia, chili

– olej do smażenia

– natka pietruszki

– nachosy

– ser żółty (najlepiej cheddar)

Produkty spożywcze w okazyjnej cenie kupisz TUTAJ.

Zupa meksykańska przepis:

1. Do dużego garnka wlać zawartość puszek wraz z wodą oraz passatę. Gotować na małym ogniu.

Meksykańska zupa

2. Mięso podsmażyć. Cebulę obrać, pokroić, dorzucić do mięsa. Papryki skroić dorzucić do mięsa. Wszystko podsmażyć. Doprawić ostrą i słodką papryką, solą i pieprzem.

Meksykańska zupa

Spróbuj też: Pyszna pierś z kurczaka saute

3. Zawartość patelni dorzucić do gotującej się zupy, jeśli jest za gęsta dolać wody. Doprawić do smaku solą, pieprzem, chili i bazylią. W razie potrzeby dodać łyżeczkę cukru.

4. Nachosy podpiec z serem w mikrofalówce lub piekarniku. Zupę podawać z nachosami i natką pietruszki.

Nasza meksykańska zupa jest już gotowa, smacznego!

meksykańska zupa

meksykańska zupa

 

 s3_viewer_small_Lidl-00Sprawdź najnowsze promocje w lidlu!

Autor: mamnatosposob
Tagi

Komentarze (1)

  1. maria napisał(a):

    Pyyycha

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *