– puszka fasoli czerwonej
– puszka kukurydzy
– puszka pomidorów
– 1 opakowanie passaty (lub druga puszka pomidorów)
– 1 ostra papryczka
– 1,5 papryki czerwonej
– 4 ząbki czosnku
– 3 cebule
– 0,5 kg mielonej wołowiny
– sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, bazylia, chili
– olej do smażenia
– natka pietruszki
– nachosy
– ser żółty (najlepiej cheddar)
Produkty spożywcze w okazyjnej cenie kupisz TUTAJ.
1. Do dużego garnka wlać zawartość puszek wraz z wodą oraz passatę. Gotować na małym ogniu.
2. Mięso podsmażyć. Cebulę obrać, pokroić, dorzucić do mięsa. Papryki skroić dorzucić do mięsa. Wszystko podsmażyć. Doprawić ostrą i słodką papryką, solą i pieprzem.
Spróbuj też: Pyszna pierś z kurczaka saute
3. Zawartość patelni dorzucić do gotującej się zupy, jeśli jest za gęsta dolać wody. Doprawić do smaku solą, pieprzem, chili i bazylią. W razie potrzeby dodać łyżeczkę cukru.
4. Nachosy podpiec z serem w mikrofalówce lub piekarniku. Zupę podawać z nachosami i natką pietruszki.
Nasza meksykańska zupa jest już gotowa, smacznego!
Sprawdź najnowsze promocje w lidlu!
Pyyycha